Palvelut

Vuokraamme ajoneuvojen säilytys- ja rakentelupaikkoja.

Henkilöautojen säilytyspaikat

 

Moottoripyörien säilytyspaikat

 

Henkilöautojen rakentelupaikat

 

Moottoripyörien rakentelupaikat

 

Vuokraamme ajoneuvojen säilytys- ja rakentelupaikkoja

 

Säilytyspaikat ovat kuivia ja lämpimiä kausisäilytyspaikkoja jotka ovat tarkoitettu lähinnä autoille ja moottoripyörille. Säilytyspaikkoihin on kulku normaalisti vain tuonnin ja haun yhteydessä. Muut käynnit on sovittava erikseen (ks. hinnasto).

 

Tarvittaessa noudamme säilytykseen tulevan ajoneuvosi ja toimitamme sen säilytysajan jälkeen haluamaasi paikkaan sopimuksen mukaan.

Rakentelupaikat ovat tarkoitettu autojen ja moottoripyörien säilytykseen ja pienimuotoiseen rakenteluun. Rakentelupaikoilla peruskuukausivuokraan sisältyy valvottu kulku vuokratilaan, tilan lämmitys, yleisvalaistus, vesi ja normaalien työnaikaisten sähkötyökalujen tarvitsema sähkö. Rakentelupaikoilla tulitöiden teko on pääsääntöisesti kielletty. Erityisjärjestelyin tulitöihin on kuitenkin mahdollisuus siihen erikseen varatuissa ja valvotuissa tiloissa.

 

Rakentelupaikoilla hallitila on aina vartioitu ja videovalvottu.

Hinnasto 2014

Lisäpalvelut

Muuta ?

Vuokraa nostimia, pukkeja, peitteitä, painepesuria, paineilmaa ym. työkaluja

Säilytykseen nouto ja tuonti

Ajoneuvon pesu ja vahaus

Kysy

Kysy

30,00

Kysy

Kysy

Erillinen säilytyspaikalla käynti
(pl. tuonti ja nouto)

Moottoripyörän rakentelupaikka
(Espoon Kivenlahti)

TÄYNNÄ

Auton rakentelupaikka
(Espoon Kivenlahti)

195,00 € / KK

Auton säilytyspaikka
(Vantaan Myyrmäki)

Moottoripyörän säilytyspaikka

(Vantaan Myyrmäki)

40,00 € / KK

95,00 € / KK

120,00 € / KK

40,00
Lisäaika: alkava ½ tuntia 30,00 €

 

 

 

TÄYNNÄ

Vuokratilojen täyttöaste

Näin palvelu toimii

Klikkaa alaotsikkoa lukeaksesi lisää!

 • 1. Asiakkaan yhteydenotto varauslomakkeella

  Tee varaus sivuillamme olevalla varauslomakkeella ja odota yhteydenottoamme. Vastaamme sähköpostin välityksellä yleensä saman vuorokauden kuluessa yhteydenotosta. Varauslomakkeella tehty varaus ei ole sitova, mutta nopeuttaa tiedonvälitystä kun tiedot tarvitaan joka tapauksessa sopimukseen.

   

  Mikäli et kuitenkaan vielä halua tehdä varausta, voit olla meihin yhteydessä myös Ota yhteyttä -lomakkeella.

   

  Sovimme vuokrattavasta tilasta, palvelukokonaisuudesta, sekä alustavasta säilytysajasta. Tarkennamme tiedot sopimusta varten ja teemme esitäytetyn vuokrasopimuksen valmiiksi. Sopimus sopimusehtoineen allekirjoitetaan tuonnin yhteydessä.

   

  Tarkempi tuontiajankohta sovitaan aina erikseen viimeistään tuontia edellisenä päivänä. Samalla annamme ohjeet tuontiin, mm. tarkan osoitteen ja ajo-ohjeet. Tuontiajankohdat ovat pääosin arki-iltoja ja viikonloppuja. Pyrimme kuun vaihteesa rytmittämään useampia tuonteja ja noutoja samaan aikaan. Olemme halleilla vain sovittaessa.

   

  Säilytykseen tuotavan ajoneuvon on oltava ajokuntoinen ja rekisterissä. Ajoneuvo tulee olla säilytyksen aikana lukittu ja ajoneuvon omistajalla tai haltijalla on oltava ajoneuvolleen koko säilytyskauden ajan voimassaoleva palo- ja varkausvakuutus. Vuokranantaja ei siis vastaa vuokralaisen hallissa säilyttämän omaisuuden vahingoittumisesta eikä hukkaantumisesta.

   

  Muita vinkkejä ajoneuvon valmistelemiseksi säilytykseen voi lukea tästä. Ohjeiden toimenpiteitä voi kukin itse soveltaa ajoneuvon arvon, iän, kunnon ja omien resurssiensa mukaan.

 • 2. Ajoneuvon tuonti säilytykseen

  Sovittuna tuontipäivänä tapaamme hallin edustalla ohjeiden mukaisesti.

   

  Ajoneuvo ajetaan halliin ja tehdään säilytysvalmistelut irroittamalla akun miinuskenkä ja peittämällä auto niin halutessa autopeitteellä. Mikäli ajoneuvo valuttaa alleen öljyä tai muita nesteitä, on paikka suojattava esim. pahvilla tai pressulla.

   

  Allekirjoitamme hallissa vuokrasopimuksen kahtena kappaleena, joista toinen jää vuokranottajalle.

   

  Ajoneuvo jää säilytykseen.

 • 3. Säilytysaikana

  Vuokra maksetaan sopimuksessa olevia maksuohjeita ja sopimuskohtaista viitettä käyttäen. Ensimmäisen vuokran yhteydessä maksetaan yhden kuukauden vuokraa vastaava vuokraennakko. Vuokraennakon voi käyttää viimeisen kuukauden vuokran maksuun, tai mikäli viimeisen säilytyskuukauden vuokra on jo maksettu, palautetaan vuokraennakko asiakkaan tilille sopimuksen päätyttyä.

   

  Teemme tarkastuskäyntejä halleilla säännöllisesti ja tarkastamme silmämääräisesti ajoneuvojen kuntoa säilytyksen aikana. Mahdollisista huomioista ilmoitamme välittömästi ajoneuvon haltijalle. Tällaisia huomioita voi olla esim. renkaan tyhjentyminen tai nestevuoto.

 • 4. Ajoneuvon nouto säilytyksestä

  Ajoneuvon nouto sovitaan aina erikseen viimeistään edellisenä päivänä ennen haluttua noutoajankohtaa. Ilmoitamme yhteisistä kuun vaihteeseen sijoittuvista noutoajoista asiakkaillemme talvisäilytyksen jälkeen keväällä.

   

  Ennen ajoneuvon noutoa on syytä vielä tutustua ajoneuvosäilytyksen ohjeisiin ja lukea mitä valmisteluja kannattaa tehdä ennen ajoon lähtöä.

   

  Sovittuna noutopäivänä tapaamme hallin edustalla ohjeiden mukaisesti.

   

  Mikäli ajoneuvo on säilytyksen aikana valuttanut alleen öljyä tai muita nesteitä tai säilytyspaikka on muulla tavalla likaantunut, on paikka siivottava sellaiseen kuntoon kun se tuontihetkellä oli.

   

  Tarkastusten ja koeajon jälkeen ajoneuvo voidaan ajaa pois hallista.

   

  Sopimus päättyy.

Auton säilytyspaikka

T i l a a  o n !

Moottoripyörän säilytyspaikka

T i l a a  o n !

Henkilöautojen rakentelupaikat 100%

Moottoripyörien rakentelupaikat 100%

Yleisiä ohjeita ajoneuvon säilytykseen

Valmistelut ennen ajoon lähtöä

Klikkaa alaotsikkoa lukeaksesi lisää!

 • 1. Kori

  Maalipinnan pesu ja vahaus.

   

  Mahdollisten alkavien ruostevaurioiden korjaus.

   

  Tiivisteiden ja muiden kumiosien voitelu esim. silikonipuikolla.

   

  Lukkojen voitelu.

   

  Ikkunat voi jättää muutaman millin raolleen ja auton päälle laittaa hengittävä peite.

 • 2. Sisusta

  Huolellinen imurointi ja verhoilun puhdistus.

   

  Kumimattojen poisto lattioilta, ettei kosteus keräänny niiden alle.

   

  Penkkien puhdistus ja hoitoainekäsittely. Etenkin nahkapenkkien puhdistus ja käsittely oikeilla aineilla pidentävät niiden ikää.

   

  Turhien tavaroiden poisto sisältä, luukuista ja säilytyslokeroista.

   

  Säilytyksen ajaksi kannattaa sisälle laittaa kosteudenpoistorasia poistamaan jo olevaa tai mahdollisesti kertyvää kosteutta ja hajuja.

 • 3. Akku

  Akku säilyy parhaiten täyteen ladattuna ja niin, että se on irrotettu auton sähköjärjestelmästä (miinus napa irti).

   

  Hyväkuntoinen akku kestää viileissä olosuhteissa talvikuukausien säilytyksen ilman välilatausta. Mikäli mahdollista, akku kannattaa kuitenkin ottaa sisälle ja pitää sitä säilytyksen aikana ylläpitolaturiin kytkettynä tai ladata sitä normaalilaturilla esim. kerran kuukaudessa.

 • 4. Alusta

  Alustan pesu.

   

  Mahdollisten alkavien ruostevaurioiden korjaus ja suojaaminen ruosteenestoaineella tai esim. moottoriöljyllä.

 • 5. Moottori

  Öljyjen vaihto. Käytettyyn öljyyn on liuennut rikkiä. Kondensoitunut vesi ja rikki syövyttävät koneen osia ja tiivisteitä. Vanhan öljyn sekaan joutuneet epäpuhtaudet, metallinhiukkaset ja muut raskaammat aineet, laskeutuvat hitaasti pohjalle muodostaen likakerroksen. Epäpuhtaudet voivat lähteä seisonta-ajan jälkeen kokkareina liikkeelle ja tukkia moottorin öljykanavia.

   

  Öljynvaihdon jälkeen olisikin hyvä ajaa moottori kunnolla lämpimäksi, esim. 20 kilometrin lenkki, jotta uusi voiteluaine pääsee varmasti moottorin kaikkiin voideltaviin osiin.

   

  Normaalia talvisäilytystä pitemmän säilytyksen ajaksi kannattaa sylinterit vielä suojata korroosiota vastaan. Tämä tehdään ottamalla sytytystulpat pois ja ruiskuttamalla sylintereihin öljyä tulpanreiästä ja laittamalla sytytystulpat sitten takaisin kiinni.

 • 6. Jäähdytysjärjestelmä

  Jäähdytysjärjestelmän yleiskunnon tarkastus, etenkin kumiletkut.

   

  Tarkasta jäähdytysnesteen pakkasenkesto tai vaihda neste kokonaan. Jäähdytysnesteiden ruosteensuojaominaisuudet kestävät parhaimmillaan vain pari vuotta. Nesteen vaihdon jälkeen tulee moottori käyttää lämpimäksi ja pitää lämmityslaite päällä, jotta koko järjestelmä saa uuden nesteen kiertoon.

 • 7. Lasinpesuneste

  Lasinpesunesteen säiliön täyttö pakkasen kestäväksi.

 • 8. Vaihteisto

  Tarvittaessa öljynvaihto ja vivuston voitelu.

   

  Vaihde jätetään vapaalle.

 • 9. Polttoainejärjestelmä

  Bensiinikäyttöisissä moottoreissa suositellaan, että tankki tankataan säilytystä varten täyteen.

   

  Bensiini muuttuu säilytyksen aikana monin eri tavoin säilytysoloista riippuen. Kevyet ainesosat voivat haihtua ja aiheuttaa käynnistysvaikeuksia. Bensiinin olfeiinit voivat hapettua, mikä ilmenee bensiinin tummumisena ja sakan muodostumisena. Jos tankin lämpötila vaihtelee, sinne voi muodostua myös tiivistymisvettä. Yksiselitteistä vastausta sopivasta säilytysajasta ei ole. Säilytyksen aikana mahdollisesti huonontunut bensiini yleensä käynnistää auton mutta voi johtaa käyntihäiriöihin.

   

  Myymme Sol-X Advanced Petrol Treatment lisäainetta joka soveltuu hyvin kausisäilytykseen ja auttaa pitämään bensiinin kunnossa ja estämään korroosiota polttonestejärjestelmässä. Yksi 400 ml pullo riittää henkilöauton tankilliseen ja maksaa 30 euroa (sis. alv 24%).

   

  Dieselmoottoreissa tulee muistaa, että kesälaatu on jo hyytelöä jo -20 asteessa.

 • 10. Jarrut

  Jarruosien puhdistus ja liikkuvien jarrumekanismien voitelu. Tämä estää osien kiinnijumittumisen säilytyksen aikana.

   

  Mikäli jarrunesteitä ei ole vaihdettu muutamaan vuoteen, niin vaihto ennen säilytystä on suositeltavaa.

   

  Seisontajarrua ei kannata jättää päälle mahdollisen kiinnijumittumisen takia.

   

  Jos ajoneuvo säilytetään talven ulkosalla, on syytä varautua jarruosien, kuten  jarrulevyjen ja palojen uusimiseen säilytyskauden jälkeen.

 • 11. Renkaat

  Alle puolen vuoden säilytys ei yleensä aiheuta renkaille vaurioita.

   

  Vyörenkaiden ilmanpainetta voi säilytyksen ajaksi nostaa puoli kiloa.

   

  Pitkäaikaisessa säilytyksessä kannattaa auto nostaa pukeille, jolloin renkailta ja jousitukselta vähennetään painoa.

Sopimus ja ehdot

w Huolehdi, että ajoneuvo on otettu liikennekäyttöön, vakuutukset voimassa ja verot maksettu. w Tarkasta ajoneuvo silmämääräisesti, että säilytyksen aikana ei ole ollut vuotoja tai muita vaurioita. w Mikäli havaitset lätäköitä ajoneuvon alla, siirrä se työntämällä toiseen paikkaan ja tutki mahdolliset läikät ja arvioi mistä kohtaa vuoto on voinut tulla ja neste on (öljyä, bensaa, jäähdytysnestettä, vettä, jarru-, tai kytkinnestettä jne.). w Tarkasta etenkin bensa- ja vesiletkujen kunto silmämääräisesti ja käsin painelemalla. w Tarkista nesteet (mm. öljyt, jäähdytysneste, jarruneste). w Asenna akku paikalleen. w Käännä virta-avain niin, että moottori ei vielä käynnisty, mutta virrat ovat päällä. Anna mahdollisen sähköisen bensapumpun kierrättää polttoainetta järjestelmässä joitain sekunteja.

w Käynnistä ajoneuvo ja lämmitä sitä matalilla kierroksilla. Tarkasta samalla, että moottoritilassa tai muuallakaan ei näy vuotoja tai bensa ei haise missään poikkeavan paljon. w Lämmitä moottoria vielä ja testaa kytkin sekä vaihteiden toimivuus. w Aja muutama metri testaten ensin kevyesti jarruja ja ohjausta ja sitten vähän kovemmin sama. w Tee vielä silmämääräinen tarkastus. w Aja lähimmälle huoltoasemalle tarkastamaan rengaspaineet ja tee vielä kunnon silmämääräinen tarkastus - myös ajoneuvon alle. w Hyvää matkaa ja turvallisia kilometrejä!

Copyright © 2005-2015 Vuokratallit. All Right Reserved.

+358 50 575 0885

info@vuokratallit.fi